Sportrevalidatie

Sportverzorging en revalidatie

Sinds een aantal seizoenen is Fysiocare een vertrouwd gezicht aan de Eikendijk in Kaatsheuvel bij zowel MHC DES als VV DESK. Fysiocare is verantwoordelijk voor zowel de sportverzorging als de sportrevalidatie.

Bij beide sportverenigingen is er een fysiotherapeut van Fysiocare aanwezig voor een gratis sport-inloopspreekuur voor de leden. Hierbij wordt naar elke klacht gekeken en beoordeeld wat nodig is voor het beste herstel van deze klachten. Soms zijn adviezen al voldoende, maar soms is het ook nodig dat een sporter ook daadwerkelijk behandeld moet worden. De behandeling kan in dat geval in de praktijk, maar ook op het veld plaatsvinden. Alle soorten klachten komen voorbij: van een verrekking van de spier, maar ook het complete revalidatietraject na een scheur in de voorste kruisband.

 

Het gehele revalidatie traject

Vanwege de samenwerking met beide sportverenigingen kunnen we ook daadwerkelijk het gehele revalidatietraject sportspecifiek begeleiden: we starten in de praktijk, maar wanneer de tijd rijp is verplaatst de behandeling zich naar het sportveld om zo optimaal mogelijk richting de terugkeer in de sport te gaan werken. Met ervaring in de topsport (o.a. Willem II en RKC) in huis wordt voor elke patiënt een behandeltraject op maat opgesteld en worden de doelen die samen met de fysiotherapeut worden opgesteld behaald.

 

Voorkomen van blessures

Daarnaast is er aandacht voor het voorkomen van blessures, aangezien voorkomen nog altijd beter is dan genezen. Het is hierbij van belang om blessurepreventie in te bouwen in de sportbeoefening, bijvoorbeeld in de vorm van oefeningen en adviezen.

Een afspraak maken?

Heeft u ergens vragen over of wilt u een afspraak maken? Neem contact met ons op!

laagste prijs  Direct een afspraak

laagste prijs  Professionele begeleiding

laagste prijs  Persoonlijke aandacht