Rugklachten

Heb je rugklachten? Je bent niet alleen! Rugklachten zijn een van de meest voorkomende problemen, terwijl deze vaak juist snel op te lossen zijn. De fysiotherapeuten van Fysiocare hebben vaak simpele oplossingen voor jouw rugklachten. Wil jij weten hoe wij jouw klachten verhelpen? Maak dan snel een afspraak voor en consult.

 

Hoe helpt fysiocare jou?

De specialisten van Fysiocare maken gebruik van verschillende behandelmethoden zoals:

“Algemene” fysiotherapie Fysiocare
“Algemene” fysiotherapie van Fysiocare bestrijdt de klachten door middel van spierversterkende oefeningen en mobilisatie (losmaken) van spieren en gewrichten, eventueel in combinatie met massage en medical taping.

Lage Rugklachten behandeling
Bij de lage rugklachten behandeling worden veel voorkomende klachten behandeld door middel van een persoonlijk oefenprogramma. Dit programma’ stimuleert de doorbloeding en vergroten de belastbaarheid van jouw rug. Dit wordt eventueel ondersteund met medical taping & massages.

Manuele Therapie
Door het beter laten functioneren van de gewrichten en je houding en beweging te verbeteren, gebruikt de manuele therapeut specifieke technieken (manipulaties) die in de gewrichten kunnen worden toegepast. De effecten van manuele therapie zijn vak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn.

McKenzie therapie

De Mckenzie-methode is een mechanische diagnose en therapiemodel (MDT) dat speciaal is ontwikkeld voor (a-specifieke) rug- en nekklachten.
Enekele voorbeelden waarbij de McKenzie-methode uitkomst kan bieden:
– voor ‘spit’ of een ‘acute nek’.
– pijn of doof gevoel in arm of been.
– lang bestaande rug en/of nekklachten.
– hoofdpijnklachten.
Lees er hier meer over.

Oefentherapie Cesar
De oefen therapie Cesar gaat uit van het verband tussen jouw houding en je lichamelijke klachten. Lees er hier meer over.

Hierboven heb je gelezen welke behandelingen wij uitvoeren voor het herstellen van allerlei rug klachten. Waar komen die klachten eigenlijk vandaan? Rugklachten kunnen uit veel verschillende oorzaken komen. De meest voorkomende rugklacht is pijn in de onderrug. Dit wordt meestal veroorzaakt door een verkeerde houding. Heb je bijvoorbeeld een zittende baan? Dan heb je vaker last van je rug dan iemand die veel staat. Dit komt omdat zitten zwaar belastend is voor de onderrug. Wanneer je dus te lang zit in dezelfde houding, kan dit voor rugpijn zorgen. Ook kun je last van je nek krijgen.

Als je klachten hebt die in je rug voorkomen, kun je het best zo snel mogelijk hulp vragen. Onze rugspecialist kan je helpen rugklachten vroegtijdig te stoppen. Wanneer je er snel bij bent, kun je sneller van de klachten af zijn en ook nog eens voorkomen dat het in de toekomst weer terug komt.

 

Meest voorkomende oorzaken van rugpijn

Helaas kun je rugpijn op nog veel meer manieren krijgen. Om je een beeld te geven hoe rugpijn veroorzaakt wordt, staan hieronder de meest voorkomende oorzaken van rugpijn:

  • Ongeval. Je bent gevallen of hebt een ongeluk gehad. Later kan er pijn in de rug ontstaan.
  • In een verkeerde houding geslapen of gezeten. In sommige gevallen merk je het nauwelijks in het begin en komt de pijn pas later opzetten.
  • Slijtage tussen ruggenwervels of gewrichten. Soms kunnen ruggenwervels slijten door ouderdom of door een blessure die lang geleden is gebeurd. Dit kan een hernia veroorzaken.
  • Gewrichtsontsteking, ook wel Artritis genoemd.

Heb je last van je rug? Maak dan direct een afspraak met onze rugspecialist. Het is belangrijk dat er een juiste diagnose gesteld wordt om zo snel mogelijk van de pijn af te komen. Onze rugspecialist weet precies waar die mee bezig is en zal je helpen zo snel mogelijk te herstellen.

Een afspraak maken?

Heeft u ergens vragen over of wilt u een afspraak maken? Neem contact met ons op!

laagste prijs  Direct een afspraak

laagste prijs  Professionele begeleiding

laagste prijs  Persoonlijke aandacht