Revalidatie na beroerte

Verlamming in armen of benen, spraakgebrek of onzekerheid: de lichamelijke schade na een beroerte is verschillend, maar altijd ingrijpend. Wie na een bloeding of infarct in de hersenen lichamelijke klachten ondervindt, is gebaat bij een snelle behandeling. Bij Fysiocare staat een team fysiotherapeuten gereed om elke patiënt te helpen bij de juiste revalidatie.

 

Specialistische hulp

De neuroloog in het ziekenhuis stuurt na een beroerte aan op de gewenste revalidatie. Dat gebeurt in een revalidatiecentrum bij ernstig letsel. Wie naar huis mag, kan zelf contact zoeken met een fysiotherapeut. Fysiocare beschikt over fysiotherapeuten die zijn gespecialiseerd in neurologische aandoeningen.
“We begeleiden patiënten na een hersenbloeding of -infarct om weer in beweging te komen. Hiervoor bieden we een individueel behandelprogramma aan huis of in de praktijk”, vertelt fysiotherapeut Tim van Wanrooij.

 

Actieve oefentherapie

Een belangrijk onderdeel van de revalidatie is de actieve oefentherapie. Hiermee bevorderen we direct het herstel van de patiënt. Dit zijn oefeningen op fitnessapparaten en looptrainingen. In beweging komen in de eerste tijd na een beroerte is cruciaal. “De eerste zes maanden van de revalidatie boeken we de meeste winst. Maar tot een jaar na de beroerte zien we nog vooruitgang”, weet Van Wanrooij. Na een jaar draait de revalidatie om het behoud van de aangeleerde vaardigheden. Fysiocare helpt de patiënt dan bij het leren omgaan met eventuele blijvende gevolgen van een beroerte.

Lees ook het volledige artikel over revalidatie na een beroerte.

 

Meer hulp nodig?

Indien fysiotherapie alleen niet afdoende is, kan Fysiocare ook een multidisciplinaire aanpak aanbieden. Denk aan extra hulp van: een revalidatie-arts, ergotherapeut, psycholoog, maatschappelijk werker of sportinstructeur. Lees meer over Fysiocare Revalidatie.

Een afspraak maken?

Heeft u ergens vragen over of wilt u een afspraak maken? Neem contact met ons op!

laagste prijs  Direct een afspraak

laagste prijs  Professionele begeleiding

laagste prijs  Persoonlijke aandacht