Kinderfysiotherapie

Heeft uw kind problemen met schrijven of concentreren? Is het onhandig, rusteloos of snel vermoeid? Deze signalen kunnen duiden op een achterstand in de motorische ontwikkeling. Kinderfysiotherapie biedt uitkomst.

 

Hoe helpt Fysiocare uw kind?

De specialisten van Fysiocare creëren een uitdagende en activerende omgeving om functionele oefeningen te doen. Als ouder wordt u actief betrokken in het proces en ervaart u de ontwikkeling samen met je kind.

 

Maar wat is kinderfysiotherapie eigenlijk?

Een kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in de bewegingsontwikkeling van kinderen van 0 tot 18 jaar. De basis voor bewegen wordt al op zeer jonge leeftijd gelegd. Spelenderwijs ontdekken kinderen hun zintuigen en hun motoriek, waardoor ze leren. Soms duurt de gebruikelijke motoriek wat langer of wijkt het af van het normaal, hier kan een kinderfysiotherapeut vaak bij helpen.
Vaak zijn het de ouders die zich ongerust maken over de ontwikkeling van hun kindje, maar ook artsen, consultatiebureaus, leerkrachten en kraamverzorgers spelen hierin een belangrijke signalerende rol. Bij een niet-pluis gevoel, is het altijd goed om contact op te nemen met een kinderfysiotherapeut. Deze kan advies geven en waar nodig is gestandaardiseerde testen afnemen om de motoriek in kaart te brengen.

Veel voorkomende problematiek waarbij een kinderfysiotherapeut kan helpen:
– Voorkeurshouding, zuigelingen asymmetrie
– Trage motorische ontwikkeling van de mijlpalen
– Aangeboren hersenbeschadiging, Erps Parese, dysmaturiteit
– Tenenlopen – Orthopedische problemen
– Mentale retardatie
– Onhandige motoriek (niet mee kunnen in de gymles/zwemles of bij buitenspelen, vaak iets laten vallen)
– Opvallend looppatroon, veelvuldig vallen of onrust in bewegen
– Schrijfproblematiek, foutieve pengreep of niet leesbaar handschrift
– DCD
– Sportletsels
– Houdingsproblematiek

Onze kinderfysiotherapie is bedoeld voor kinderen die ontwikkelingsachterstanden hebben. Zoals je hierboven net las, kunnen er veel verschillende soorten ontstaan. Wanneer je merkt dat je kind een van de problematieken heeft, is het verstandig om met je kind een bezoekje te brengen aan onze kinderfysiotherapeut. Een kinderfysiotherapeut beschikt over de kennis van de motorische ontwikkeling in verschillende leeftijdsfase van kinderen. Daarnaast kan onze fysiotherapeut een groei of ontwikkelingsachterstand herkennen aan de bewegingen en reacties van een kind.

Wanneer er een problematiek is geconstateerd, gaan we samen met de ouder in gesprek om een behandelplan te maken. Het kan soms voorkomen dat er ook met andere partijen gesproken moet worden zoals een arts, logopedist, leerkracht of ergotherapeut.

 

Verwijzing of geen verwijzing

Degene die een ontwikkelingsprobleem kunnen vaststellen bij je kind, zijn meestal de huisarts, leerkracht of schoolarts. Die kunnen je dan een verwijzing geven om langs een kinderfysiotherapeut te gaan. Echter is het niet meer verplicht om een verwijzing van de huisarts te hebben voordat je naar de fysio mag. Je kunt gewoon direct een afspraak maken met een van onze telefoniste. Je kunt ons bellen of een afspraak maken via de website.

De kinderfysiotherapeut zal door middel van kindvriendelijke testen, lichamelijk onderzoek en observatie van de motoriek een behandelingsplan maken. De behandeling bestaat voornamelijk uit advies, oefeningen en voorlichting voor thuis. Onze kinderfysiotherapeuten beschikken over de juiste kennis op het gebied van motorische en ontwikkelingsachterstanden. Door de gerichte behandelwijze kunnen onze therapeuten ervoor zorgen dat je kind weer op het juiste ontwikkelings komt te level zitten.

Twijfel je? Neem dan vrijblijvend contact op en maak een afspraak voor een advies gesprek.

Een afspraak maken?

Heeft u ergens vragen over of wilt u een afspraak maken? Neem contact met ons op!

laagste prijs  Direct een afspraak

laagste prijs  Professionele begeleiding

laagste prijs  Persoonlijke aandacht

Online een afspraak maken

Maak eenvoudig online een afspraak via het contactformulier.

Bij welke vestiging wilt u een afspraak maken?

4 + 11 =

Contact opnemen

Heeft u vragen? Wij zijn ook telefonisch 085 – 0642 080 of via mail info@fysiocare.nl te bereiken.